ITWatch

Stat åbner første fintech-sandkasse i USA

Den amerikanske stat Arizona åbner op for, at fintechvirksomheder kan begynde at teste deres forretningsmodeller med live forbruger-data i samarbejde med staten for at undgå bureaukratiske benspænd.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Ritzau

Som i andre lande kan det være tids- og ressourcekrævende for nye amerikanske fintechvirksomheder at navigere rundt i de statslige lovkrav. Derfor åbner staten Arizona nu op for, at fintechfirmaer i opstartningsfasen kan deltage i et nyt program, som vil give dem mere frihed til at eksperimentere i en såkaldt "fintech-sandkasse" med det formål at fremme innovation. Det skriver mediet Finextra.

Konceptet er kendt andre steder i udlandet, men også i Danmark, hvor Finanstilsynet for nylig har åbnet en lignende sandkasse, som kort sagt går ud på, at finansiværksættere kan teste deres produkt i forhold til den finansielle regulering i samarbejde med myndighederne.

Arizonas sandkasse er blevet sat i værk, efter USA's finansministerium har opfordret til en betydelig revidering af landets finansielle regulering af teknologi og herunder opfordret til en ny national fintech-handlingsplan, introduktion af sandkasser og for åbning af adgang til forbrugerdata, skriver Finextra.

Det er en afdeling for forbrugerbeskyttelse under Arizonas lokale justitsministerium, som skal administrere sandkassen. Her vil man reagere hurtigt, hvis det bliver nødvendigt at beskytte forbrugerne eller stoppe vildledende handlinger, lyder det til Finextra.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie FinansWatch.

Fintech-selskab vil styrke ledelseslag 

Bundlinjen skrumper markant i Danmark for Nets-partner 

Mere fra ITWatch

E-boks-direktør irriteret over sen udmelding

E-boks fik ifølge direktør Ulrik Falkner Thagesen besked om udskydelsen af overgang til næste generation af digital post ti minutter inden, Digitaliseringsstyrelsen informerede offentligheden. "På mange måder er det jo utroligt irriterende for os," siger han.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs