ITWatch

Nystartet fintech anklager Nets-datter for kvælertag

Spenderlog klager over, at fintechen ikke kan få data fra Nets-ejede Storebox. Hos Storebox henviser man til GDPR og egne brugerbetingelser.

Foto: Jens Dresling/Ritzau

Den nystartede fintech Spenderlog, som giver kunder overblik over deres indkøbsvaner, anklager Nets-ejede Storebox for på alle tænkelige måder at forhindre, at Spenderlog kan trække kundernes kvitteringer. Det skriver Børsen.

"Vi pitchede vores produkt for bl.a. Nets – men i stedet for en samarbejdspartner eller potentiel investor har vi fået giganten alvorligt på nakken. Nu så slemt, at Nets – med ufine trick – forsøger at kvæle "den lille iværksætter", før vi for alvor er kommet i gang," siger Camilla Kerlauge, medstifter af Spenderlog, til Børsen.

For at Spenderlog kan give et overblik til kunderne, anvender fintech-virksomheden kvitteringer fra henholdsvis Coop og Storebox, der gør sig i at opbevare elektroniske kvitteringer for kunderne. Hos Storebox mener medstifter og direktør Ivan Sandqvist dog, at man blot følger reglerne ved ikke at samarbejde med Spenderlog.

"Ifølge Storebox' brugerbetingelser er password og brugernavn personlige og må ikke videregives. Vi har ifølge GDPR et ansvar for at sikre data og arbejder derfor kontinuerligt med at sikre den højst mulige sikkerhed, herunder at data ikke kan hentes af diverse virksomheder, der er kommet i besiddelse af brugerens kodeord. Hvis vi opdager forsøg på at tilgå data fra "fremmede" virksomheder, vil vi naturligvis blokere for sådanne forsøg," svarer han i en mail til Børsen.

Juridisk direktør i Nets stopper og træder ud af bestyrelsen

Nets-topchef parat til at skyde penge i Nets 

Mere fra ITWatch

Russisk svar på Google vil ud af landet

Internationale sanktioner har fået selskabet bag søgemaskinen Yandex til at ville trække sine forretninger ud af Rusland. Det er dog umiddelbart nemmere sagt end gjort.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs