ITWatch

Apple indstiller samarbejde med Atea

Atea Danmark er ikke længere autoriseret Apple-partner. Det amerikanske selskab har som følge af Ateas bestikkelsesdom ophævet partnerskabet, skriver Computerworld. (Opdateret)

Foto: /Ritzau Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Apple har indstillet samarbejdet med Atea Danmark som følge af it-selskabets bestikkelsesdom, og Atea er derfor ikke længere autoriseret Apple-forhandler.

Det skriver Computerworld.

Atea bekræfter over for Computerworld og ITWatch, at partneraftalen er sat i bero fra 25. november 2018.

"Beslutningen er standardprocedure hos Apple i henhold til deres forhandleraftale, hvor en dømt virksomhed ikke kan være partner. Beslutningen er begrundet med den dom, Atea A/S modtog i juni i fjor som konsekvens af dommene mod en gruppe tidligere ledende medarbejdere, der forlod Atea for snart fem år siden," skriver Morten Felding, adm. direktør i Atea Danmark, i en mail til Computerworld.

Direktøren understreger, at Atea forventer at indgå en partneraftale med Apple igen "snarest muligt", og at der ikke er "varslet ændringer i de øvrige partneraftaler, koncernen har med Apple."

Det afbrudte samarbejde får ikke konsekvenser for Ateas danske kunder, da koncernaftaler betyder, at Atea fortsat kan levere Apples produkter og tjenester til kunderne.

Apple bekræfter over for ITWatch, at partnerskabet med Atea Danmark er indstillet, men har ikke yderligere kommentarer til sagen.

Atea lander to ordrer til den offentlige sektor

Løhde kritiserer Moderniseringsstyrelsens forlængelse af Atea-aftaler

Arbejdsgruppe skal stramme udbudsregler efter Atea-sagen 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs