Tiltalt i Atea-sag undrer sig over, at ledelsen går fri

Topledelsen i Atea vidste, hvad der foregik. Derfor er det underligt, at den går fri i bestikkelsessag, lyder det fra tiltalt til Computerworld.

Blandt de tiltalte i Atea-sagen undrer man sig over, at den nuværende ledelse i Atea ikke er at finde på anklagebænken ved Retten i Glostrup under den højt profilerede sag om bestikkelse af embedsmænd i Region Sjælland.

Det skriver Computerworld, som har interviewet en af de tiltalte, tidligere koncerndirektør i Atea Peter Trans.

Ledelsen vidste nemlig, hvad der foregik i forhold til bestikkelsessagen, siger Trans og henviser til modellen med en særlig konto ved navn 2840, hvor Region Sjælland kunne bruge penge på ydelser hos Atea såvel som rejser og forplejning.

Han fremhæver specifikt adm. direktør Morten Felding overfor Computerworld:

"Morten Felding har kendt til flere af de her forhold i modsætning til os andre. Der var aldrig en økonomidirektør, der satte sig ned og fortalte os i detaljer, hvad problemet var omkring det her tilgodehavende. Det er lidt besynderligt, at man på flere niveauer har fået et indgående kendskab - og ikke desto mindre kan lave en aftale med anklagemyndigheden om, at det ikke har noget med en selv at gøre."

Morten Felding ryster på hovedet over anklagerne og fremhæver overfor Computerworld, at han har været sigtet og i den forbindelse har fået endevendt sine gerninger.

Nye beviser skaber ballade i bestikkelsessag - afhøring af Atea-chef er sat på standby

Formuer flød fra konto 2840, da Atea-direktører og offentlige chefer slog sig løs 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også