ITWatch

Amazon har ingen planer om datacentre i Danmark

Amazons danske kunder skal fortsat betjenes fra datacentre i Sverige, understreger direktør i interview med Berlingske.

Foto: RALPH ORLOWSKI/REUTERS / X00960

Mens Google, Facebook og Apple har etableret datacentre i Danmark, har Amazon ingen planer om at gøre det samme, skriver Berlingske.

Det amerikanske selskab har i stedet bygget tre datacentre omkring Stockholm, og det er fremadrettet også herfra, at de danske kunder skal betjenes, lyder det.

"Når vi ser på, hvor vi skal investere, ser vi på den maksimale, geografiske dækning, som vi kan levere i forhold til dataforsinkelserne. Forsinkelsen fra Stockholm til København er på blot 15 millisekunder, så vi kan fint betjene danske kunder herfra," siger Guido Bartels, nordisk og baltisk direktør for Amazon Web Services (AWS), til Berlingske.

Han understreger dog, at det ikke betyder, at man skruer ned for indsatsen på det danske marked, men at man tværtimod venter vækst i kølvandet på coronakrisen.

Amazon investerer i strøm fra 26 sol- og vindmølleparker

AWS gør klar til at øge væksten i Danmark 

Mere fra ITWatch

Mærsk dropper blockchain-platformen Tradelens

Der kommer ikke til at blive videreudviklet på den digitale platform Tradelens, som Mærsk har stiftet i samarbejde med IBM. Platformen lukker ved udgangen af første kvartal 2023 på grund af manglende opbakning.

Redaktør: Lippert rydder ud blandt bløde svenskere

Ledelsesrokaden i Globalconnect er en hård omgang for de svenske topchefer i det nordiske selskab. Den bløde stil passer formentlig ikke ind i det dansk-ledede selskab, vurderer redaktør for svensk telemedie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs