ITWatch

Microsoft vil åbne to nye datacentre i Sverige

Det amerikanske selskab har offentliggjort planer om at opføre to nye datacentre i Sverige. Et samarbejde med svensk energiselskab skal sikre, at de bliver drevet af 100 procent bæredygtige energikilder.

Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Raphael Satter

Med topchef Satya Nadella i spidsen har Microsoft lanceret planer om at bygge to nye datacentre i Sverige.

De skal sikre, at det amerikanske it-selskab kan leve op til den fremtidige efterspørgsel efter cloud og internet services i Europa, lyder det i en pressemeddelelse.

Ifølge Microsoft løftede den voksende efterspørgsel commercial cloud-omsætningen til 9,6 mia. dollar i seneste kvartal, en stigning på 41 pct. sammenlignet med året før.

Et samarbejde med energiselskabet Vattenfall betyder, at de planlagte datacentre i Sverige skal drives af 100 pct. bæredygtige energikilder.

"Vi har til hensigt, at vores datacentre i Sverige skal være blandt de mest bæredygtigt designede og drevet i verden med den ultimative ambition om at gøre dem CO2-neutrale. Datacenter-designet, som vi udvikler, vil yderligere fremme Microsofts fortsatte engagement i overgangen til en bæredygtig fremtid med lav CO2-udledning," udtaler Noelle Walsh, CVP, Cloud Operations & Innovation hos Microsoft i meddelelsen.

It-selskabet har udover de netop annoncerede ambitioner i Sverige planlagt datacentre i Norge og Schweiz. Microsoft har allerede opført datacentre i Østrig, Frankrig, Finland, Tyskland, Irland, Holland og Storbritannien.

Google investerer milliarder i finsk datacenter

Microsoft: Vi konkurrerer på funktioner i skyen – ikke grøn energi

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger