Forventningerne stiger til den svenske datacenterindustri

Mens vi i Danmark har stor succes med at tiltrække datacentre fra udenlandske it-virksomheder, har også svenskerne godt fat i de internationale spillere. Faktisk så godt at man nu opjusterer forventningerne til branchen.
Servere i et datacenter hos danske Zitcom | Foto: PR/Zitcom
Servere i et datacenter hos danske Zitcom | Foto: PR/Zitcom

I Sverige forventer man, at tilkomsten af udenlandske tech-selskabers datacentre kan udvikle sig til en decideret storindustri med sin egen skov af underleverandører og arbejdspladser til områderne omkring centrene.

Det skriver Computerworld med henvisning til det svenske medie Computersweden.

Hos konsulentfirmaet Boston Consulting Group, som blandt andet arbejder med den svenske it-sektor, forventer man på nuværende tidspunkt, at sektoren kommer til at vokse med 14 pct. årligt.

"Det er svært at forstå, at det er en stor branche, men regner man på det, så kan man næsten sammenligne det med stålbranchen, og så taler vi altså om en branche, der påvirker svensk økonomi," siger Fredrik Lind, ansvarlig for teknik, medier og telekom i Norden for Boston Consulting Group, til Computersweden.

Tidligere har Boston Consulting Group vurderet, at datacenterindustriens bidrag til den svenske økonomi ville være 49 mia. svenske kr. i 2025, men på grund af en stigning i antallet af vundne ordrer har konsulentfirmaet nu opjusteret det tal til 52 mia. svenske kr.

It-eventyret er vendt tilbage til Danmark  

Datacentre kan nu levere overskudsvarme til tusinder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også