ITWatch

Amazon og Microsoft sidder tungt på cloud-markedet

Kun Google er i nærheden af at kunne true de to amerikanske selskabers dominans som markedsledere inden for cloud-ydelser ifølge ny analyse.

Cloud-markedet er domineres af Amazon Web Services og Microsoft Azure, fastslår ny analyse. | Foto: Colourbox

Ingen over og ingen ved siden af Amazon Web Services og Microsoft Azure, når det kommer til cloud-markedet. Sådan lyder konklusionen i en ny markedsanalyse af markedet for Infrastructure-as-a-sevices (IaaS) fra Gartner, skriver Version2.

Alle andre må tage til takke med rollen som niche-leverandører. Den eneste konkurrent, som nærmer sig positionen som markedsledende i Gartners magic-quadrant analyse, er Google.

"Men Gartner påpeger, at Google lige nu er i færd med at gå fra en platform, som har et solidt tilbud til udviklere og cloud-fødte applikationer til mere rå infrastrukturydelser, hvor Google blandt andet er gået i aggressiv priskrig med især Amazon," skriver Version2 med henvisning til branchemediet The Register.

En virksomhed som IBM halter ligeledes efter de førende på markedet, påpeger Gartner. På trods af at selskabet har visionære løsninger, kniber det med eksekveringen, lyder det.

Lille aggressiv udbryder i spidsen for Ingram Micros danske cloudstrategi 

Cloudløsninger er i vækst 

Mere fra ITWatch

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs