ITWatch

NNIT-chef: To fokusområder i stedet for tre vil gøre os til en bedre virksomhed

Frasalget af NNIT-divisionen Hybrid Cloud Solutions vil komme selskabet til gode ifølge adm. direktør, Pär Fors, da man skaber en mere fokuseret virksomhed, der skal skabe værdi for både kunder og NNIT selv.

Foto: NNIT/PR

Salget af NNITs infrastrukturforretning til kapitalfonden Agilitas vil komme selskabet til gode, mener Pär Fors, adm. direktør i NNIT.

Til ITWatch fortæller selskabets svenske chef, at man nu kan skabe en mere strømlinet og fokuseret organisation, hvor man kan udvikle sine services yderligere og styrke samarbejdet mellem de to tilbageværende forretningsben, Life Science Solutions og Cloud & Digital Solutions.

De to tilbageværende forretningsben skal blandt andet understøtte kundernes digitale transformation i en life science-kontekst.

”Vores kunder vil ikke bare have services, som er specifikke for life science, de er også på digital transformations-rejse, og der kan vi faktisk styrke vores agenda indenfor det område, som et mere fokuseret selskab,” siger han og fortsætter.

”Når vi fremover har to forretningsenheder, vil det forbedre vores fokus på samarbejde og at skabe værdi for vores kunder, når vi ikke skal have fokus tre steder,” siger Pär Fors, som fortæller, at salget har været undervejs i et stykke tid, men ikke vil sætte en præcis tidshorisont på.

Der var plads til forbedringer

Pär Fors har været adm. direktør i NNIT i lidt over et år, og på det år er der sket store ændringer i virksomheden.

”Da jeg kom her, var mit førstehåndsindtryk, at det var en god virksomhed med gode kunderelationer, med gode folk og gode løsninger. Men jeg så, at der var plads til forbedringer,” siger han.

”Jeg tror at i takt med, at jeg har lært at forstå virksomheden bedre og også efter drøftelser med bestyrelsen, så ser vi, at der er potentiale i at udvikle firmaet yderligere. Og nu tager vi endnu et skridt på den rejse for at øge væksten.”

Pär Fors, adm. direktør i NNIT

Pär Fors’ første ændring i virksokheden var den store omstrukturering, hvor selskabet blev delt ind i tre dele: Life Science Solutions, Digital & Cloud Solutions samt den nu frasolgte Hybrid Cloud Solutions-division.

Ifølge Pär Fors handler den nye store ændring, dagens frasalg, om en afvejning af, hvad der er det bedste for selskabet som helhed.

”Jeg tror at i takt med, at jeg har lært at forstå virksomheden bedre og også efter drøftelser med bestyrelsen, så ser vi, at der er potentiale i at udvikle os yderligere. Og nu tager vi endnu et skridt på den rejse for at øge væksten,” siger han.

NNIT har i forbindelse med frasalget suspenderet sine forventninger til 2022, men fremover bliver der et fokus på at skabe væksten indenfor NNITs kerneområder i Life Science Solutions og Cloud & Digital Solutions, og Pär Fors fortæller, at et andet perspektiv på salget er, hvad der sker i infrastrukturmarkedet i øjeblikket.

”Hele infrastrukturservice-markedet har gennemgået en ret stor transformation i løbet af de sidste par år, hvor flere og flere stand-alone infrastrukturfirmaer er blevet dannet, ikke bare i Norden, men i hele verden. De ser fordelene ved at koncentrere denne forretningsmodel til et separat, specialiseret selskab,” siger han.

Omstrukturering var ikke forbundet med frasalg

Den føromtalte omstrukturering af virksomheden skete ved årsskiftet, men Pär Fors afviser, at omstruktureringen skete som led i, at man kunne frasælge dele af selskabet.

”Jeg vil grundlæggende sige nej til det. Hovedårsagen til omstruktureringen var at være i stand til at køre driften på en bedre måde og at skabe øget værdi for kunderne og også at få vores interne organisation til at køre bedre. Så det var den grundlæggende årsag til den omstrukturering.”

Men har det været lettere at sælge Hybrid Cloud Solutions efter at den er kommet ud og stå på egne ben?

”Hvis vores fokus kun havde været på at sælge divisionen, så ville vi have skilt det ud i en helt separat virksomhed, og det gjorde vi ikke. Vi havde det med i familien som en af vores tre divisioner,” siger Pär Fors.

”Det har bare været konklusionen på en lang evaluering på, hvordan vi kan blive bedre som firma. Man møder udfordringer, folk kommer og går, og det er bare noget, man er nødt til at tage sig af. Og det synes jeg, at vi har gjort godt.”

Pär Fors, adm. direktør i NNIT

Hybrid Cloud Solutions-divisionen har været udfordret, og tidligere på året stoppede Niels Svenningsen på posten som Senior Vice President for divisionen efter blot fire måneder på posten.

Har opgaven for divisionen været for stor at løfte?

”I den løbende evaluering man laver som adm. direktør med din ledelse og din bestyrelse, så leder man altid efter bedre muligheder for at forbedre sin drift og at skabe øget værdi for kunderne og for aktionærerne, og ikke mindst at skabe bedre karrieremuligheder for sine folk.”

”Det har bare været konklusionen på en lang evaluering på, hvordan vi kan blive bedre som virksomhed. Man møder udfordringer, folk kommer og går, og det er bare noget, man er nødt til at tage sig af. Og det synes jeg, at vi har gjort godt,” siger Pär Fors, som samtidigt afviser, at Niels Svenningsen afgang var relateret til dagens frasalg.

Pär Fors fortæller til slut, at pengene fra salget kan være med til at accelerere selskabets opkøbsstrategi, og han fortæller, at man vil fortsætte den opkøbsrejse, man er på, hvor man primært har været fokuseret på life science, men også kigger på muligheder indenfor konsulentdivisionen.

Agilitas om NNIT-køb: Et afgørende øjeblik

NNIT gennemfører stort milliardsalg

NNIT-chef vil genforhandle sig til fremgang i udfordret division

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs