ITWatch

Amerikansk it-hus skal stå for cloudplatform til dansk pensionsselskab

Det amerikanske it-selskab Cognizant bliver hovedleverandør af cloud- og infrastruktur-løsninger til pensionsselskab.

Foto: Colourbox

Pensionsselskabet Velliv har valgt Cognizant som leverandør af cloud- og infrastrukturydelser.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Samarbejdet betyder, at Cognizant bliver strategisk infrastrukturpartner for Velliv.

"Den nye cloudplatform vil understøtte Velliv i at blive endnu mere kundecentriske i deres tilgang til kunderne ved brug af nye digitale løsninger og services, som optimerer understøttelsen af kundeoplevelsen," udtaler Kaushik Sarkar, Vice President, Head of Cognizant Nordeuropa, i meddelelsen. 

Valget af Cognizant kommer efter, at Velliv er blevet udskilt af Nordea-koncernen og blevet et kundeejet selskab. Det betyder, at selskabet så at sige har kunnet begynde på en frisk ud fra et it-mæssigt perspektiv.

"Vi står i en unik position, hvor vi ikke har skulle forholde os til den eksisterende infrastruktur og de tilhørende store afskrivninger. Vi har i stedet alene kunne fokusere på kunderne og sikre, at vi fremadrettet kan servicere vores kunder med blandt andet de bedste digitale løsninger på markedet," fortæller CFO i Velliv, Gitte Aggerholm, i meddelelsen.

Fremadrettet vil Velliv ifølge selskabet forfølge en cloud first strategi, der skal understøtte effektivisering og kundevendt digitalisering.

Kæmpe amerikansk it-hus jagter storkunder i dansk finanssektor  

It-selskab med ny rapport: Sikkerheden sejler i kampen om at blive digitale 

Mere fra ITWatch

Investor om digital sundhed: Al fornyelse og vækst de kommende år kommer herfra

Men en tocifret millioninvestering i det digitale sundhedskontor Dawn Health har Lars Marcher, den tidligere Ambu-topchef, nu investeret i fire selskaber dedikeret til digital sundhed. Coronapandemien har pustet til en trend mod digitale sundhedsteknologiske løsninger, der kun kommer til at stige de kommende år, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs