ITWatch

Amazons cloudselskab slår dørene op i Danmark

Amazon Web Services åbner kontor i København. Der er blot tale om første skridt, fastslår den nye topchef for den danske forretning.

Darren Mowry er europæisk chef for AWS. | Foto: PR/Amazon

Øverst i den ikoniske Codan-bygning i centrum af København har Amazon Web Services (AWS) netop slået dørene op til sit første kontor herhjemme. Det skriver Børsen.

Åbning er første skridt mod en styrkelse af aktiviteterne i Danmark. I spidsen for AWS’ danske forretning står den nye topchef Guido Bartels. Hollænderen har en baggrund som nordisk chef for IBM i Norden og Danmark.

"Danmark er måske et lille land med en forholdsvis lille befolkning, men I er store på innovation. Virksomheder vokser sig simpelthen større langt hurtigere her, her er en stor villighed til at eksperimentere sig frem, og vi oplever at meget forskellige brancher gerne vil vokse med os som partner," siger Guido Bartels til Børsen.

Han peger på, at selv traditionelt konservative brancher som medico- og forsikringssektoren er langt fremme i Danmark, når det kommer til innovation. AWS oplyser ikke, hvormange medarbejdere, der efter planen skal hyres på det danske kontor.

AWS' europæiske chef Darren Mowry understreger ligeledes innovation blandt de danske selskaber som en af årsagerne til at infrastrukturselskabet åbner kontoret.

"Det er den ekstreme grad af innovation, der har drevet os til det danske marked. Vi spørger konstant vores kunder, hvor de gerne vil have, at vi er tilstede, og hvad vi skal gøre. Vores danske kunder har gjort det klart, at de gerne vil have, at vi kom til Danmark. De har i flere år efterspurgt, at vi har lokale folk, som taler sproget, og at virksomheden skal være en del af det danske samfund," siger AWS' europæiske chef, Darren Mowry, til Computerworld.

Verdens største cloud-leverandør vil afregne med kunderne på ny måde 

Amazon holder skarpt øje med danske tech-iværksættere 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs