ITWatch

Esbjerg kan blive knudepunkt for datatrafikken i Norden

Søkabler fra USA og Holland kan gøre den jyske vestkyst med Esbjerg i centrum til det nye knudepunkt for internettrafikken i Norden.

Esbjerg kan overhale både Hamborg og København som trafikknudepunkt for internettet, hvis der etableres netværksneutrale datacentre til at betjene de store mægder data, som passerer forbi vestkysten i søkabler fra USA og Holland.

Det skriver Ingeniøren, som har talt med Hollandske NL-ix, det største europæiske netværk af trafikknudepunkter.

"I takt med at erhvervslivet bliver yderligere digitaliseret, bliver der i stigende grad behov for at dirigere komplekse dataforbindelser på tværs af landegrænser. Danmark har en unik position, fordi der i forvejen lander mange søkabler fra Storbritannien, USA, Asien, Holland, Oslo, Stockholm. Historisk er kablerne forbundet med en privat udbyder, der ikke tillader andre at udnytte kapaciteten," siger Jan Hoogenboom, stifter og adm. direktør i NL-ix.

Der findes i dag 30 netværksneutrale datacentre i Danmark, hvoraf halvdelen er placeret i København. Der findes endnu ingen i Esbjerg-området.

Danmark er et dataland

It-eventyret er vendt tilbage til Danmark

Forsiden lige nu

Martin Thorborg ser tegn på it-boble

Jubii-stifteren advarer mod en tendens, hvor iværksættere forsøger at sælge projekter, og nu advarer han mod udviklingen. Det minder om dot.com-krakket i 2000, mener han.

Danske virksomheder jagter millioner i e-sport

I takt med at interessen for e-sport kun vokser og tiltrækker mio. af seere, pibler danske virksomheder med tråde ind i e-sporten frem – og antallet af selskaber vokser eksponentielt.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger