ITWatch

Esbjerg kan blive knudepunkt for datatrafikken i Norden

Søkabler fra USA og Holland kan gøre den jyske vestkyst med Esbjerg i centrum til det nye knudepunkt for internettrafikken i Norden.

Esbjerg kan overhale både Hamborg og København som trafikknudepunkt for internettet, hvis der etableres netværksneutrale datacentre til at betjene de store mægder data, som passerer forbi vestkysten i søkabler fra USA og Holland.

Det skriver Ingeniøren, som har talt med Hollandske NL-ix, det største europæiske netværk af trafikknudepunkter.

"I takt med at erhvervslivet bliver yderligere digitaliseret, bliver der i stigende grad behov for at dirigere komplekse dataforbindelser på tværs af landegrænser. Danmark har en unik position, fordi der i forvejen lander mange søkabler fra Storbritannien, USA, Asien, Holland, Oslo, Stockholm. Historisk er kablerne forbundet med en privat udbyder, der ikke tillader andre at udnytte kapaciteten," siger Jan Hoogenboom, stifter og adm. direktør i NL-ix.

Der findes i dag 30 netværksneutrale datacentre i Danmark, hvoraf halvdelen er placeret i København. Der findes endnu ingen i Esbjerg-området.

Danmark er et dataland 

It-eventyret er vendt tilbage til Danmark  

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs