ITWatch

Tre leverandører prækvalificeret til det nye valgsystem

KMD Valg skal afløses af et nyt system i 2019. Kombit har nu valgt de tre leverandører, som får lov til at byde på det nye valgsystem.

Martin Lehmann/Polfoto/Arkiv
Foto: /ritzau/Martin Lehmann/

Kombit har udvalgt de tre leverandører, som får lov til at byde på kommunernes nye valgsystem.

Der er tale om tre velkendte spillere, nemlig KMD, NNIT og CSC Scandihealth, som hver får chancen for at byde ind med deres bud på en fremtidig løsning.

"Sikre og pålidelige valg spiller en helt afgørende rolle for vores demokrati og danskernes tillid til det politiske system. Derfor er det meget glædeligt at konstatere, at tre af Danmarks tunge systemhuse, i samarbejde med stærke internationale leverandører af valgløsninger, har valgt at ansøge om at give tilbud på Danmarks nye valgsystem," udtaler markedsdirektør Poul Ditlev Christiansen fra Kombit.

Han henviser til, at KMD har allieret sig med Scytl Secure Electronic Voting, mens NNIT samarbejder med IVU Traffic Technologies og Assembly Voting. Endelig har CSC Scandihealth lavet samarbejdsaftaler med henholdsvis CSC Danmark og Smartmatic International Holding.

Det nye system skal i 2019 erstatte KMD Valg, som har mere end 30 år på bagen. Det skal understøtte alle de fem forskellige såkaldte valgarter, som kommunerne er ansvarlig for - altså folkeafstemninger og valg til Folketinget, regionsråd, kommunalbestyrelser og Europa-Parlamentet.

Kombit forventer at skrive kontrakt med én af de tre leverandører i januar 2018.

Investor advarer: Startups lider under det offentliges ringe forståelse af markedet

Så meget fylder kommunerne for KMD

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger