Medie: Nyt it-system i Skat er ikke bedre end EFI

Man får ikke en bedre løsning end det skrottede EFI i Skat, når Skat nu vil bruge 1,1 mia. på et nyt system, skriver Ingeniøren.

Når Skat nu skal bruge 1,1 mia. kr. til en afløser for Skats skandaleramte EFI-system, vil det være et system, der ikke kan meget mere end det tidligere system.

Det skriver Ingeniøren efter en gennemgang af udbudsmaterialet.

Overfor avisen siger Søren Lauesen, der er professor ved IT-Universitetet, at der ikke "umiddelbart er nogen forskel på, hvad der står i det udbud, og hvad EFI kan i forvejen."

"Så der er andre årsager til, at man vælger at bygge et helt nyt system," siger han og understreger, at han udtaler sig på egne vegne.

Han mener, at man skulle have ladet EFI fortsætte, mens man udviklede det nye system og samtidig løbende lave rettelser i EFI.

Han vurderer, at det ville kunne lade sig gøre, og at udvikleren KMD bakker dette op. Professoren, der har gennemgået striber af offentlige it-projekter, kalder hele sagen spild af penge.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Foto: Sentia/pr

Nye energikrav til datacentre på vej

Nyligt vedtagne EU-regler pålægger nye danske datacentre at skulle undersøge og udnytte tilkobling til de danske fjernvarmenet. Flere krav lurer allerede i horisonten, bekræfter chefforhandler.

For abonnenter

Læs også