Millioner til dansk softwareselskab skal forbedre sundhedsbehandlinger

Danske Cerebriu rejser tocifret millionbeløb. Softwareselskabet bruger kunstig intelligens til at analysere skanningsbilleder i sundhedsvæsenet. 
Robert Lauritzen er CEO hos Cerebriu. | Foto: Cerebriu / Pr
Robert Lauritzen er CEO hos Cerebriu. | Foto: Cerebriu / Pr

Kortere behandlingstid som følge af hurtigere og mere præcise analyser af skanningsbilleder. Det er, hvad danske Cerebrius software til billeddiagnostik i sundhedsvæsenet vil levere. 

En ny investeringsrunde betyder, at selskabet netop har landet over 40 mio. kr. i ny kapital, og det skal sætte yderligere skub i udviklingen, oplyser selskabet i en pressemeddelelse. 

“Vi vil skabe fremtidens udstyr. Udstyr, der er intelligent og kan komme ud i verden – vi skal være den foretrukne intelligente platformsleverandør for scannerne. Og så skal vi kunne endnu mere. Være endnu mere præcise og kunne håndtere endnu mere data,” udtaler adm. direktør i Cerebriu, Robert Lauritzen, i meddelelsen.

Cerebrius software automatiserer behandlingen af store datamængder ved hjælp af kunstig intelligens. Det forbedrer analyserne af billeder fra MR-skanninger.

Bag investeringsrunden står Danmarks Eksport- og Investeringsfond, der selv bidrager med 14 mio. kr. 

”Vi ser frem til at se, hvad Cerebriu vil levere som resultat af investeringen. Healthtech er en afgørende styrkeposition for Danmark, og Cerebriu er et stærkt eksempel på en virksomhed, der med innovativ teknologi kan skabe samfundsafkast til Danmark og samtidigt imødekomme udfordringer i sundhedssektorer i hele verden,” udtaler Claudia Maria Colciago, Senior Investment Manager i Danmarks Eksport- og Investeringsfond og nyudpeget bestyrelsesmedlem i Cerebriu, i meddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også