Meta betaler 725 mio. dollar for at afslutte sag om ulovlig datadeling

Meta har indvilget i at betale 725 mio. dollar for at lægge sagen om ulovlig deling af brugerdata fra Facebook til Cambridge Analytica bag sig. 
Af Marketwire

Selskabet bag Facebook og Instagram, Meta, har sagt ja til at betale 725 mio. dollar for at afslutte en lang sag, der omhandler ulovlig deling af brugerdata fra Facebook til Cambridge Analytica.

”Det er den største sejr nogensinde i et gruppesøgsmål om databeskyttelse, og det største beløb Facebook nogensinde har skullet betale for at lukke et privat søgsmål,” sagde anklageren sent torsdag ifølge Bloomberg News.

Afslutningen på sagen bringer Meta et skridt tættere på at lukke søgsmålet fra Facebook-brugere fra 2018, efter at det blev afsløret, at det britiske researchselskab havde forbindelser til Donald Trumps valgkamp i 2016, så den forhenværende præsident fik adgang til data på op til 87 mio. brugere på det sociale medie.

Sidste skridt for at afslutningen af sagen kan gå igennem er en dommergodkendelse.

Brugernes advokater har lidt efter lidt fået tilladelse til at se Metas interne dokumenter for at bevise, at Facebook fejler i at sikre brugernes personlige data. Hvis sagen var gået i retten, kunne Meta have stået til at miste flere hundrede mio. dollar mere, hvis sagen blev tabt.

”Vi har ramt en aftale, som er i bedste interesse for os og vores investorer. Over de sidste tre år har vi fornyet vores fremgang til databeskyttelse og implementeret et omfattende databeskyttelsesprogram,” skriver Meta i en email til Bloomberg News.

”Siden sagen blev indberettet, er Facebook stoppet med at tillade tredjeparter at tilgå data om brugere gennem deres venner,” siger anklageren.

Meta stiger 0,2 pct. til 117,21 dollar i formarkedet. Aktien faldt 2,2 pct. torsdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også