ITWatch

FN-chef beder Musk sikre menneskerettigheder på Twitter

Twitter må forstå de skader, der er forbundet med platformen, siger Türk. Carlsberg stopper Twitter-reklamer.

Foto: Constanza Hevia/AFP/Ritzau Scanpix

FN’s højkommissær for menneskerettigheder, Volker Türk, opfordrer Twitters nye ejer, Elon Musk, til at ”sikre, at menneskerettigheder står centralt” på det sociale medie.

Musk fyrede fredag halvdelen af de 7500 ansatte hos Twitter. Blandt dem en afdeling, der har ansvar for menneskerettigheder.

Det beskriver Türk ifølge Reuters som en ikke ligefrem ”opmuntrende start”.

”Som alle selskaber må Twitter forstå de skader, der er forbundet med dets platform, og tage skridt for at håndtere dem,” skriver menneskerettighedschefen lørdag i et åbent brev til Elon Musk.

”Respekt for vores fælles menneskerettigheder bør udgøre et rækværk for brug og udvikling af platformen.”

”Kort sagt opfordrer jeg dig til at sikre, at menneskerettigheder står centralt i forvaltningen af Twitter under din ledelse,” skriver Türk.

Musk har begrundet massefyringerne med, at Twitter har oplevet ”et massivt fald i indtjeningen på grund af aktivistgrupper, der presser annoncørerne”.

”Det selv om intet har ændret sig med at moderere indholdet, og vi gjorde alt, hvad vi kunne, for at gøre aktivisterne tilfredse,” skrev Musk fredag på Twitter.

”Der er desværre ikke noget valg, når selskabet mister over fire millioner dollar om dagen,” lød det fra Musk.

Efter Musks overtagelse af Twitter har Carlsberg meldt sig blandt de store virksomheder, der suspenderer deres reklamer på Twitter. Det skriver Financial Times og Finans.dk lørdag.

Det er ikke umiddelbart oplyst, hvad årsagen er til Carlsbergs beslutning.

”Vi har bedt vores marketinghold om at stoppe med reklameaktiviteter, og vi følger situationen nøje,” siger en talsperson for Carlsberg til Finans.dk.

Tidligere har multinationale selskaber som Volkswagen og General Motors også besluttet sig for at holde op med at reklamere på Twitter.

Ifølge Financial Times er nogle af dem bange for, at en bølge af hadsk tale og fejlinformation vil oversvømme det populære medie efter Elon Musks overtagelse.

Twitter begynder at sælge sit blå flueben for otte dollar

Twitter-ansatte lægger sag an inden varslet massefyring

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs