ITWatch

Netflix-aktionærer taber 315 mia. kr. efter kursmassakre

Kundeafgang hos Netflix får investorer til at sælge ud. Det får kursen til at falde markant.

Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Netflix’ aktionærer taber onsdag 46 mia. dollar på kursen svarende til 315 mia. kr., efter at streaminggiganten har mistet kunder for første gang i et årti.

Netflix-aktien åbner med et fald på 30,1 pct. i 243,82 dollar, hvilket bringer det samlede fald siden årsskiftet op på 59,2 pct.

Samlet faldt antallet af abonnenter med 200.000 i første kvartal, og Netflix forudser et fortsat fald på op til 2 mio. betalende kunder i andet kvartal.

Ifølge Bloomberg News havde analytikerne sat næsen op efter en fremgang i antallet af kunder i årets første tre måneder på 2,5 mio. og 2,4 mio. i andet kvartal.

Efterfølgende har ni analytikere sænket anbefalingen for aktien, mens én har løftet sin anbefaling.

Med dagens sænkede anbefalinger har video-streamingtjenesten det laveste antal købsanbefalinger siden 2015, viser en undersøgelse lavet af Bloomberg News.

Pivotal Research har sænket sin anbefaling til ”sælg” fra ”køb” med et kursmål, der er mere end halveret til 235 dollar fra 550 dollar.

Finanshuset ser skuffelsen målt på abonnenter som chokerende og yderligere fremhæves også en skuffende prognose.

Netflix mister abonnenter for første gang i et årti

Nordisk streaminggigant opretter techkontor i Spanien

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs