ITWatch

Jyske Bank sænker anbefalingen på Netcompany

Jyske Bank sænker anbefaling, men hæver kursmål på Netcompany.

Foto: Netcompany/PR

Netcompany får sænket sin anbefaling til "hold" fra "køb" hos Jyske Bank forud for selskabets regnskabsaflæggelse 6. maj.

Det skriver banken i en kommentar.

Her venter Jyske Bank en omsætningsvækst på 17 pct. i første kvartal sammenlignet med samme periode året før.

"Væksten drives af høje vækstrater i privatsegmentet i Danmark samt fortsat fremgang i Norge og Storbritannien," lyder det fra Jyske Bank.

"De høje vækstrater i privatsegmentet sker dog på bekostning af væksten i det offentlige segment, hvilket tilsyneladende er en bevidst anlagt strategi for at balancere forretning mere ligeligt."

I Norge kommer arbejdet på to store vundne kontrakter i efteråret 2020 til at fortsætte, og det vurderes at give et løft til omsætningen i den offentlige sektor.

"Vi ser også positivt på udviklingen i Storbritannien, hvor Netcompany ser rammeaftalen under NHS (det britiske sundhedsvæsen, red.) som afgørende for selskabets profilering de kommende år, og man vil forsøge at tage mere end en proportional andel af indtægterne fra rammeaftalen i kraft af Netcompanys stærke 'track record' fra andre offentlige projekter," skriver Jyske Bank.

Derudover venter banken, at Netcompany realiserer en EBITA-margin på 23,3 pct., hvilket er i den lave ende af forventningerne til året på 23-25 pct.

"Årsagen er til dels, at årlige lønstigninger lander i første kvartal, samt at vi ser en lidt lavere kapacitetsudnyttelse i Holland som følge af valget, der har betydet midlertidig udskydelse af nogle offentlige projekter."

Trods en sænket anbefalingen får kursmålet et lille nøk opad til 670 kr. fra 650 kr.

Selskabets aktie handles tirsdag formiddag 1,1 pct. højere til 660 kr.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs