ITWatch

DI efter Amazon-åbning i Sverige: Vores medlemmer er bekymrede

Amazon åbnede i Sverige onsdag, og "inden længe" er den amerikanske tech-gigant også klar til at vende op og ned på det danske marked, lyder det fra Dansk Industri, som opfordrer danske virksomheder til at forberede sig.

Foto: MIKE SEGAR/REUTERS / X90033

Med Amazons åbning i Sverige i dag er den amerikanske tech-gigant et skridt tættere på at åbne i Danmark, og det vækker bekymring hos de danske virksomheder, lyder det fra Dansk Industri. Brancheorganisationen forventer, at Amazon vil åbne i Danmark "inden længe", udtaler branchedirektør i DI Handel Sidsel Dyrholm Holst i en pressemeddelelse.

"Mange af vores medlemmer er bekymret, og det er der ikke noget at sige til. I mange af de andre lande hvor Amazon er aktiv, herunder især i USA og Tyskland, har det vendt op og ned på handelsbranchen, og Amazon har opnået markante markedsandele," siger hun.

I Tyskland har Amazon overtaget store dele af e-handlen, og med udsigterne til den amerikanske virksomheds indtog i Danmark, er de danske virksomheder nødt til at ruste sig, lyder det fra DI.

"Lanceringen af Amazon.se betyder, at danske virksomheder for alvor skal i gang med at forberede sig. Mange har allerede gjort meget for at styrke deres e-handel og gribe de digitale muligheder, og nu skal endnu flere i gang," siger Sidsel Dyrholm Holst.

Danske virksomheder kan dog også gøre forretning på, at Amazon er åbnet i Sverige, mener hun:

"Amazons åbning giver dog også gode muligheder for danske virksomheder, der ønsker e-eksport til Sverige og de andre markeder, hvor Amazon er til stede."

Indtil videre er det ikke muligt for danskere at købe store dele af de produkter, der sælges på amazon.se.

Amazon går i luften i Sverige i dag

Margrethe Vestager: Europa skal føre an i kampen mod Google, Facebook og Apple

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger