ITWatch

Medie: Tiktoks Oracle-aftale er ikke nok

Ifølge Bloomberg News sætter Tiktoks aftale med Oracle ikke en stopper for amerikanske myndigheders bekymringer.

Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Mike Blake/Reuters/Ritzau Scanpix

Aftalen om, at Oracle skal blive mindretalsaktionær i en særskilt Tiktok-selskab for de amerikanske aktiviteter, men med kinesiske Bytedance som majoritetsejer, imødekommer ikke de bekymringer om og krav til sikkerheden, som USA har stillet.

Det erfarer Bloomberg News onsdag fra to unavngivne kilder.

Blandt andet skal udenrigsminister Mike Pompeo fortsat være bekymret for, at Tiktoks nuværende ejer Bytedance fortsat vil have adgang til dataene fra de omkring 100 mio. amerikanske brugere af Tiktok.

Præsident Donald Trump underskrev i august en præsidentiel ordre, som kræver, at salg af det kinesiske sociale medie senest den 15. september, og hvis ikke ville det kinesiske sociale medie blive forbudt i USA.

På den baggrund indgik videodelingstjenesten Tiktok den annoncerede aftale med Oracle, som ikke er et reelt frasalg, mens et bud om et salg fra et konsortium bestående af Microsoft og Walmart blev afvist.

Ifølge Bloomberg diskuterer selskaberne dog Oracle-aftalen med embedsmændene, og det kan ikke udelukkes, at der kan ske tilpasninger, som kan betyde, at Donald Trump i sidste ende vil godkende omstruktureringen af Tiktok i USA, fortæller de to samme kilder.

De amerikanske myndigheders bekymring i forhold til Tiktok er, at dataene fra de 100 mio. amerikanske brugere falder i hænderne på den kinesiske regering, mens Donald Trump også har peget på, at Tiktok kunne blive brugt til at påvirke amerikanerne fra det kinesiske kommunistpartis side.

Tiktok-bud fra Oracle skal gennemgås af amerikanske myndigheder

Oracle løftes markant i forventning om Tiktok-aftale

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger