ITWatch

Jurastuderende opretter digital platform for testamenter

En 22-årig jurastuderende fra Randers vil ind på markedet for testamente-portaler og har for nylig oprettet virksomheden Ønsketestamente.dk.

Arkivfoto. Foto: Pexels

Digitale platforme, der vil spare borgere tid og penge ved at tilbyde at udarbejde juridiske dokumenter på nettet frem for at gå til en advokat, er vrimlet frem de seneste år.

Og nu melder endnu en iværksætter sig på banen. Den 22-årige jurastuderende Christian Lunøe Hedegaard fra Randers har stiftet virksomheden Ønsketestamente.dk. Det skriver Din Avis Randers.

Konceptet bygger på en online platform, hvor man kan få oprettet et testamente inden for 24 timer.

"Ingen er herre over, hvornår man skal herfra. Jeg håber, at alle engang imellem prøver at stoppe op og tænke på, hvor absurd det er, at så få danskere har taget stilling til, hvad der skal ske med deres formue, når det for eksempel i manges tilfælde udgør en hel families levegrundlag," siger Christian Lunøe Hedegaard til lokalavisen.

Ifølge Hedegaards Linkedin-profil forventer han at blive uddannet jurist fra Aarhus Universitet i 2024.

Den randrusianske iværksætter kan dog godt forvente at få konkurrence på området, for der findes talrige eksempler på lignende digitale platforme, herunder Familietestamente.dk, der i 2018 opkøbte konkurrenten Dinarv.dk, samt Testaviva og Mittestamente.dk.

I april fortalte flere testamente-portaler, at de som følge af coronavirussen oplevede stigende efterspørgsel fra borgere, der gerne ville have rådgivning om eller tegnet et testamente.

"De indgående opkald er rødglødende. Der har været dobbelt op på henvendelser fra folk, der har haft brug for rådgivning. Af betalende kunder har vi haft næsten 500 igennem i marts, og det er knap 100 flere sager end i februar," sagde Emma Novak, stifter af Familietestamente, til Finans.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Britiske advokater: Brug af kunstig intelligens kan skade unge advokaters læring

Advokatfirmaer bruger flere ressourcer på legaltech med ny Schultz-aftale

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger