ITWatch

Knap hver tredje af Danske Banks it-medarbejdere sidder i Vilnius

Danske Bank har 1000 it-ansatte i den litauiske hovedstad Vilnius. Det svarer til godt hver tredje. Manglen på it-arbejdskraft i Danmark skubbede banken østpå.

Foto: Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters/Ritzau Scanpix

Med mere end 3500 it-medarbejdere er Danske Banks behov for kvalificeret arbejdskraft med teknologisk indsigt stort. Behovet er større, end banken kunne løse i Danmark alene, og derfor har Danske Bank i dag 1000 ansatte i Litauens hovedstad Vilnius.

Det skriver Børsen.

"Det ville være fuldstændigt umuligt at ansætte tusind mand i Danmark på så kort tid. Så mange er simpelthen ikke umiddelbart tilgængelige i markedet. Vi har svært ved at skaffe den type folk," siger it-direktør i Danske Bank, Jan Steen Olsen, til Børsen.

Beslutningen om at flytte en del af it-opgaver til Vilnius blev truffet i 2014, da banken insourcede en del af it-opgaverne fra IBM.

Udover tilstedeværelse i Litauen har Danske Bank cirka samme antal it-medarbejdere i Bangalore i Indien og 1600 it-ansatte i Danmark.

DTU-studerende skal ind i maskinrummet hos Huawei 

Simcorp i stort comeback på listen over populære arbejdspladser — SAP og Oracle halter efter

Han tog en Master i it: "I bund og grund startede det med, at finanssektoren er under disruption" 

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs