ITWatch

Tidligere Danske Bank-chef skal sende ny digital platform ud på globale stepper

Simon Haldrup skal være direktør i nyt, voksende digitalt selskab. "Platformen kan løftes hurtigt," lyder det fra den forhenværende Danske Bank-chef.

Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Det nystartede tech-selskab Commoditrader, der driver en digital handelsplatform med korn og andre landbrugsafgrøder, har hentet tidligere Danske Bank-chef Simon Haldrup ind som ny adm. direktør i selskabet.

Det skriver Børsen. I Danske Bank var Simon Haldrup bl.a. ansvarlig for at udvikle Mobilepay og andre digitale nyskabelser, og det er de evner, der nu skal sende iværksætterselskabet ud over de internationale, digitale stepper.

"Stifterne har gjort det godt og hurtigt med succesfulde lanceringer i Danmark og Rumænien og er på vej ind i en håndfuld andre østeuropæiske landbrugslande. Platformen kan løftes hurtigt, og min opgave bliver at skalere op til globalt niveau, i første omgang dog i Europa," siger Simon Haldrup til avisen.

Commoditrader er skabt af iværksætterne Ida Boesen og Julie Karl Koch Fahler, der har en fortid i hhv. DLG og it-branchen, og på bare fem måneder bliver den digitale platform brugt af 15 pct. af Danmarks professionelle landmænd, skriver Børsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Tidligere Google-chef: Danske iværksættere skal tænke stort – ellers er det lige meget

Dansk startup henter tocifret millioninvestering 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Svensk Mobilepay-konkurrent lurer på nordisk sats

Direktøren for svenske Swish, der sidste år endte uden for fællesskabet mellem danske Mobilepay, norske Vipps og finske Pivo, antyder, at betalingstjenesten kan være på vej med en anden nordisk satsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs