ITWatch

Microsoft bruger AI til at kortlægge Storebæltsbroens beton

Et samarbejde mellem Microsoft og Sund & Bælt, der tager udgangspunkt i kunstig intelligens, skal gøre betondata til en ny eksportvare, skriver Berlingske.

PR/Microsoft
Foto: PR/Microsoft

Microsoft har sammen med Sund & Bælt startet et projekt, der via kunstig intelligens kan forudsige, hvornår eksempelvis Storebæltsbroens beton skal vedligeholdes. Parterne satser på, at samarbejdet skal gøre betondata til en ny eksportvare.

Det skriver Berlingske.

Teknologien testes i øjeblikket på Lillebæltsbroen, Vejlefjordbroen og Øresundsbroen, og tanken er, at det skal udbredes til resten af verden via en fælles dataplatform, som andre ingeniører og virksomheder kan få adgang til.

"Det er meget visionært. Hvis man kan gøre beton til digital data, kan man potentielt gøre det med alt andet. Det giver gode muligheder for at anvende teknologien til andre ting og til andre typer virksomheder," siger Marianne Dahl, adm. direktør i Microsoft Danmark, til Berlingske.

Microsoft-chefen forklarer, at det nye samarbejde især udmærker sig ved at have en stor datamængde, fordi Sund & Bælt har ladet andre broer og specialister træne algoritmen.

Microsoft-direktør træder ind i bestyrelse for tænketank

Microsoft-fond kaster penge i AI-startup

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger