ITWatch

Shipping-rivaler skyder gang i nyt digitalt samarbejde

Det nye samarbejde skal blandt andet sikre fælles standarder, så shippingselskabernes systemer taler bedre sammen, lyder det.

Foto: Nordic American Tankers

A.P. Møller-Mærsk, MSC, Hapag-Lloyd og en række andre shippingselskaber skyder nu gang i samarbejdet Digital Container Shipping Association (DCSA), der blev annonceret for et halvt år siden.

Det skriver Børsen.

Samarbejdet skal blandt andet munde ud i nye digitale fællesstandarder, og det er Mærsk-chefen Thomas Bagge, der fremover står i spidsen for den digitale satsning.

"Det er en kæmpe mulighed for hele industrien og for alle rederierne om at gå sammen og udvikle nogle digitale standarder, der gør det muligt at levere bedre og hurtigere service til vores kunder," siger Thomas Bagge, direktør i Maersk Line, til Børsen.

Det digitale samarbejde skal blandt andet føre til, at de forskellige shippingselskabers systemer taler bedre sammen. I dag kan det eksempelvis være en udfordring at tracke en Mærsk-container, hvis den bliver lastet på et andets selskabs skib, fordi selskaberne ikke bruger samme underliggende teknologi.

Mærsk og IBM's digitale storhedsdrøm smuldrer

Store rederier og terminalselskaber går sammen om blockchain

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger