ITWatch

Datatilsynet sender Google-sag til Irland

Efter to år sender Datatilsynet nu en klagesag fra Forbrugerrådet videre til Irland. Klagen går på, at Google sporer sine brugere, og Forbrugerrådet mener ikke, at det er i orden, at det har taget så lang tid at behandle sagen.

Foto: PR/Datatilsynet

Forbrugerrådet indsendte for to år siden en klage til Datatilsynet over Googles sporing af sine brugere. Nu er klagen sendt videre til Irland, hvor den skal behandles af det irske datatilsyn.

Det skriver Version2.

Årsagen er, at Google fra slutningen af januar 2019 vil have sin europæiske hovedvirksomhed i Irland, lyder det fra Datatilsynet.

Forbrugerrådet mener ikke, at det er i orden, at Datatilsynet har været så længe om at behandle sagen, og rådet mener, at tilsynet fremadrettet "må stramme op."

"Det er fair nok, hvis datatilsynene på tværs af landegrænser finder ud af, at sagen skal behandles i Irland. Men jeg undrer mig over, at nogle datatilsyn alligevel godt vil gå ind i den type sager," Anette Høyrup, seniorjurist i Forbrugerrådet, til Version2.

Anette Høyrup henviser til en sag i Frankrig, hvor det franske datatilsyn i sidste uge udstedte en bøde til Google på 50 mio. euro for at have brudt EU's nye regler for databeskyttelse.

Klager vælter ind over datatilsyn efter nye regler om data

Fransk datatilsyn giver stor bøde til Google 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs