ITWatch

Europæiske forbrugerråd laver fælles front mod Google

Forbrugere i flere europæiske lande vil ikke finde sig i at blive tracket af Google. Derfor har en række forbrugerorganisationer nu klaget til tech-giganten, skriver Reuters.

Foto: /ritzau/AP/Matt Rourke

En række europæiske forbrugerorganisationer fra blandt andet Norge, Sverige, Grækenland og Tjekkiet klager nu til Google over selskabets tracking af brugerne.

Det skriver Reuters ifølge Version2.

Den samlede europæiske forbrugerorganisation BEUC mener, at Google bruger "ufine metoder, der opfordrer brugere til at slå tracking af enten lokationshistorik eller internetaktivitet til på deres enheder."

"Disse fremgangsmåder er unfair, og forbrugerne efterlades i mørket i forhold til, hvad deres personlige data bruges til," siger BEUC på vegne af de europæiske forbrugerorganisationer.

BEUC mener, at Google, som er sagsøgt i USA for at tracke brugernes placering, ikke oplyser nogen gyldig grund til at bruge de indsamlede data, og at selskabet derfor handler i strid med GDPR-lovgivningen.

Selv svarer Google, at "hvis brugere sætter trackingen på pause, sørger vi for at meddele, at vi muligvis stadig indsamler og benytter os af lokationsdata til at forbedre Google-oplevelsen."

Google klar til at investere i energi og uddannelse med nyt datacenter

Politikere vil forhindre tredjepartscookies på offentlige hjemmesider 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs