ITWatch

Dansk app vinder nordisk innovationspris

En dansk madspildsapp vinder nordisk innovationspris og et innovationsforløb, der skal få appen ud at leve udenfor Danmarks grænser.

Foto: PR/Netto & FødevareBanken

Den danske madspilds-app 'Mad skal spises' vinder den nordiske SAP Innovationspris 2018 i bæredygtighedskategorien.

Det er Netto og Fødevarebanken, der står bag appen, og udover anerkendelsen vinder virksomhederne også et innovationsforløb hos SAP, så appen kan blive spredt ud i resten af verden.

"Mad skal spises-appen er en af vores helt store hjertesager i Netto. Med den kan vi både hjælpe vores kunder og vores samfund på én digital platform. Derfor er vi selvfølgelig stolte over at få prisen, men endnu mere spændte på at se, om vi sammen med SAP kan tage vores danske koncept og gøre til en international succes," siger Martin Hasgard Olesen, marketingchef i Netto, og fortsætter:

"En ting er de godt 130.000 brugere vi har i Danmark i dag, men tænk på den forskel appen ville kunne gøre globalt, hvis vi når flere millioner brugere? Det vil være godt for kunder og miljø."

Det er en jury bestående af blandt andre Intel, HPE og Tele2, der har udvalgt madspildsappen som vinder af innovationsprisen, som SAP uddeler. Her tror man, at appen har stort internationalt potentiale.

"Bekæmpelse af madspild er med til at sikre, at Netto kan tilbyde kunderne bedre og billigere fødevarer, og det er et stærkt app-koncept. Vi tror på, at vi med vores team af globale eksperter kan gøre appen endnu bedre, så den kan gøre en endnu større forskel internationalt. Det potentiale glæder vi os til at udforske med Netto, FødevareBanken og Salling Group (som driver it-platformen bag appen, red.)," siger Jesper Schleimann, Nordeuropæisk Digital Transformation Officer hos SAP og formand for juryen i SAP Innovationspris 2018.

Nøgleapp øger brugen af Nemid

Endomondo har tabt pusten og pengene 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs