ITWatch

Italien giver Apple og Samsung millionbøder

Italiens myndigheder uddeler bøder til Apple og Samsung for opdateringer, der har gjort telefoner langsommere.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Mark Lennihan

Italiens konkurrencemyndigheder giver Apple og Samsung millionbøder for softwareopdateringer, der har gjort kunders mobiltelefoner langsommere. Det skriver Reuters.

Apple og Samsung har begge fået en bøde på 5 mio. euro, 37 mio. kroner. Apple har fået endnu en bøde af samme størrelse for ikke at give sine kunder klar information.

Bøderne kommer, efter at italienske forbrugerforeninger havde klaget over, at opdateringer af software reducerede specielt ældre telefoners funktionalitet og blandt andet gjorde dem langsommere.

Samtidig påtaler konkurrencemyndighederne, at Apple og Samsung ikke har oplyst kunderne godt nok om effekten af opdateringerne, og om hvordan man kunne slette dem, så telefonerne kom tilbage til deres tidligere funktionsevne.

Ifølge klagen var formålet med opdateringerne blandt andet at presse kunderne til at skifte ældre telefoner ud med nye. Og det har myndighederne altså også ment.

Ifølge AFP drejer sagen sig om, at Samsung bad ejere af Note 4-telefoner om at installere en udgave af styresystemet Android designet til den nyere Note 7. Opdateringen gjorde Note 4 langsom.

For Apples vedkommende er der tale om, at ejere af iPhone 6 blev bedt om at installere software designet til iPhone 7, hvilket gav problemer for ejerne af de ældre modeller.

Begge selskaber har afvist, at det skulle være intentionen med softwareopdateringerne.

Apple har tidligere sagt, at selskabet bevidst sænkede hastigheden for de ældre telefoner for at forlænge deres batteriers levetid, når nyt software er installeret.

/ritzau/

Apples topchef går til angreb på medie og møder dansk opbakning

Google indfører licens-gebyr efter EU's kæmpebøde

Kinesisk smartphone udfordrer Apple og Samsung i Danmark 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs