ITWatch

Selskab bag bankers it-drift gafler direktør fra fiberselskab

JN Data skifter ud på direktørposten. Den nye topchef kommer fra en direktørpost i fiberselskab.

Foto: PR/Eniig

Søren Lindgaard er ny adm. direktør hos JN Data. Han afløser Claus Toxværd Østergaard på posten.

Det skriver Computerworld med henvisning til en pressemeddelelse fra selskabet.

"JN Data har under Claus Toxværd Østergaards ledelse gennemgået en tilfredsstillende udvikling. Vi bevæger os nu ind i næste fase af virksomhedens udvikling, og bestyrelsen har i den forbindelse vurderet, at der er brug for en person i spidsen for JN Data med nogle andre kompetencer," udtaler formand for bestyrelsen i JN Data og koncerndirektør i Nykredit, David Hellemann, i meddelelsen.  

Claus Toxværd Østergaard kom til JN Data i marts 2015. Selskabet er ejet ligeligt af Nykredit-koncernen og Jyske Bank-koncernen.

JN Data, der har base i Silkeborg, kom ud af seneste regnskabsår med en nettoomsætning på 1,951 mia. kr. mod 1,956 mia. kr. året før.

Driftsresultatet lød på 14,2 mio. kr., mens selskabets resultat ender på 7,9 mio. kr., hvilket er 1,2 mio. kr. bedre end de 6,7 mio. kr. i 2016.

Ny udfordring

Selskabets nye direktør kommer fra en lignende stilling hos fiberselskabet Eniig Fiber, hvor Søren Lindgaard nåede at være i lidt over to år.

"Jeg valgte at takke ja til en ny udfordring i JN Data, en udfordring jeg ikke kunne lade være med at blive begejstret for. Jeg er imponeret over samarbejdet omkring JN Data (som går på tværs af den finansielle sektor). Jeg glæder mig nu til at komme i gang og ikke mindst at blive en del af JN Data teamet," skriver Søren Lindgaard på Linkedin ifølge Computerworld.

JN Data leverer blandt andet det tekniske fundament for Jyske Bank, Nykredit, BEC, SDC, Bankdata og Silkeborg Data.

Energiselskaber poster små 5 mia. i fiber 

Fiberselskab splitter forretningen i tre dele 

Jysk data-selskab øger overskud i nyt regnskab 

Mere fra ITWatch

IDC: Opkøbsbølge efterlader hele it-branchen et nyt sted

Der bliver dagligt købt it-selskaber i en af de mest voldsomme opkøbsbølger i mange år, og det er udtryk for en kraftig forandring af it-branchen, som er i gang netop nu, mener analytiker. Han ser Visma og EG som eksempler på selskaber, der tegner den fremtidige udvikling.

Klumme: Metaverset er mere end virtuelle mødelokaler og sjove avatarer

Facebook (nu Meta), Apple og Microsoft taler alle om fremtidens internet også kendt som The Metaverse. Visionen er ét stort virtuelt univers, hvor alle er forbundet til alle og det er især noget virksomheder kan være de første til at nyde godt af, skriver Sune Wollf, CTO hos Synergy XR, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs