ITWatch

Mærsk og IBM's blockchain-sats kræver fælles front for at lykkes

Det kræver deltagelse fra alle led i transportfødekæden deltager, hvis Mærsk og IBM's fælles virksomhed skal lykkes.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Det nye samarbejde mellem danske A.P. Møller-Mærsk og den amerikanske teknologivirksomhed IBM er sårbart, hvis ikke hele økosystemet omkring transport og shipping køber ind på systemet.

Det skriver Børsen.

"Det vil kun blive en succes, hvis et rigt økosystem af deltagere bruger det," siger Michael White, direktør for det nye og endnu navnløse selskab, til Børsen.

Målet med det nye selskab er at lave en standardiseret løsning til transport, hvor alle led fra speditører til toldmyndigheder kan udveksle oplysninger og dermed skære mellemled og papirarbejde væk.

Michael White erkender over for Børsen, at markedet størrelse gør, at man først om nogle år vil se, om satsningen har levet op til forventningerne.

Professor stiller flere spørgsmål til Maersk og IBM's blockchain-projekt 

Snabe: Der er brug for at regulere tech-giganter 

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs