ITWatch

CGI-direktør føler sig sikker i sadlen

CGI sendte sidste år et regnskab på gaden præget af store tab på projekter, men topchefen føler sig ikke usikker i direktørstolen.

CGI's adm. direktør Michael Hermansen. | Foto: PR/CGI

CGI Danmark måtte sidste år notere sig tab på to store it-projekter, der fjernede en stor del af indtjeningen i selskabet.

Det beskrev ITWatch 22 december sidste år, hvor det kom frem, at selskabets overskud er gået fra 57,8 mio. kr. i regnskabåret 2015/16 til 4,6 mio. kr. sidste år.

Dengang slog selskabets adm. direktør Michael Hermansen fast overfor ITWatch, at resultatet var utilfredsstillende.

"Vi har haft et par uheldige og dårlige engagementer, der har resulteret i tab. Vi har simpelthen haft et par projekter, der har været tabsgivende," sagde han dengang uden at ville uddybe.

Overfor Computerworld siger direktøren i dag, at tabene ikke udfordrer ham på posten.

"Jeg har bestyrelsens opbakning, jeg har den nordiske præsidents opbakning, og jeg har CGI's topchefs opbakning. Jeg har været i den her virksomhed i 20 år, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været en stor opgave at påtage sig. Det har været spændende og lærerigt, og jeg har en stor tro på, at vi er godt på vej, så jeg sover fint om natten," siger han.

Tab på projekter koster CGI Danmark dyrt 

Region Syddanmark skal redegøre for manglende tilsyn med sundhedsdata 

Mere fra ITWatch

Stifter sælger livsværk til One.com

Stifter af Simplesite, Morten Elk, har sammen med den øvrige ejerkreds solgt virksomheden, som han har opbygget gennem 20 år. Køber er det kapitalfondsejede svenske One.com.

Professorer opfordrer Nets til at sælge MitID-forretning til danske købere

Nets bør sælge NemID og MitID til danske operatører, fordi der er tale om kritisk infrastruktur, lyder det fra to professorer, efter at området for digitale signaturer har fået et til-salg-skilt på hos betalingsselskabet. Digitaliseringsstyrelsen understreger, at en mulig køber skal have geografisk placering i Danmark.

IDC: Krisen udløser et skifte i it-branchen

Fremtiden byder på stort fokus på at reducere omkostninger fremfor at frembringe innovative løsninger til danske virksomheder. Det spår IDC Nordic i et it-marked, der i stigende grad rammes af høje renter og høje energipriser. De it-selskaber, der har glemt at omstille sig, bliver ramt, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs