ITWatch

Derfor blev København fravalgt som hjem for IBM's nye joint venture med Mærsk

Når IBM skal udvikle en ny platform i et joint venture med A. P. Møller - Mærsk, sker det fra New York. Den danske hovedstad er for tæt forbundet med Mærsk, lyder det.

Båndene ville være for tætte til A. P. Møller - Mærsk,  hvis man havde placeret det danske rederi og IBM's nye fælles selskab i København.

Sådan lyder forklaringen på, hvorfor det endnu unavngivne selskab skal høre hjemme i New York ifølge Berlingske Business.

"Al udvikling af det teknologiske er sket på den amerikanske østkyst. Det andet er, at det skal være en 100 pct. uafhængig platform, og derfor skal det ikke i nærheden af København, fordi vi ønsker at understrege selskabets uafhængighed af Mærsk," siger Vincent Clerk, kommerciel direktør i containerrederiet Mærsk Line, til Berlingske.

Ambitionerne er at skabe fremtidens økosystem for transport, ligesom Facebook er for social kontakt. Ved at benytte block chain-teknologi, hvor alle data er krypteret, skal platformen lokke Mærsks konkurrenter til, fordi den danske gigant dermed ikke kan snage i deres oplysninger.

Mærsk ejer 51 pct. og IBM 49 pct af selskabet.

IBM stifter selskab med Mærsk

IBM går sammen med Nordea og europæiske banker om ny type handelsplatform 

Mere fra ITWatch

Klumme: 80/20-splittet er på vej ud og det betyder mere budget til innovation

Innovation har fået en helt ny betydning efter corona, og virksomheder er nødt til at prioritere innovation, hvis de vil overleve. En positiv tendens er dog, at den traditionelle 80/20-opdeling af it-budgettet er på vej ud i mange virksomheder og erstattes af en 60/40-opdeling, hvor en større del vil gå til innovation, skriver Lars-Bo Klausen fra Vmware i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs