ITWatch

Derfor blev København fravalgt som hjem for IBM's nye joint venture med Mærsk

Når IBM skal udvikle en ny platform i et joint venture med A. P. Møller - Mærsk, sker det fra New York. Den danske hovedstad er for tæt forbundet med Mærsk, lyder det.

Båndene ville være for tætte til A. P. Møller - Mærsk,  hvis man havde placeret det danske rederi og IBM's nye fælles selskab i København.

Sådan lyder forklaringen på, hvorfor det endnu unavngivne selskab skal høre hjemme i New York ifølge Berlingske Business.

"Al udvikling af det teknologiske er sket på den amerikanske østkyst. Det andet er, at det skal være en 100 pct. uafhængig platform, og derfor skal det ikke i nærheden af København, fordi vi ønsker at understrege selskabets uafhængighed af Mærsk," siger Vincent Clerk, kommerciel direktør i containerrederiet Mærsk Line, til Berlingske.

Ambitionerne er at skabe fremtidens økosystem for transport, ligesom Facebook er for social kontakt. Ved at benytte block chain-teknologi, hvor alle data er krypteret, skal platformen lokke Mærsks konkurrenter til, fordi den danske gigant dermed ikke kan snage i deres oplysninger.

Mærsk ejer 51 pct. og IBM 49 pct af selskabet.

IBM stifter selskab med Mærsk

IBM går sammen med Nordea og europæiske banker om ny type handelsplatform 

Mere fra ITWatch

Ciscos danske topchef stopper

Efter 17 år i koncernen forlader Cisco Danmarks adm. direktør nu posten. Vil søge nye muligheder uden for virksomheden, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs