ITWatch

IBM har brugt år på at udvikle it-løsning - risikerer at få nul kroner i betaling

Et bompengeprojekt i Norge er kørt helt i grøften. IBM har brugt tusindvis af timer på at udvikle projektet, men den norske stat har trukket stikket. Nu venter en retssag, skriver digi.no.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lenihan

Det statslige vejvæsen i Norge og IBM er røget i totterne på hinanden, fordi staten har droppet et nyt projekt fra it-selskabet, som skulle indkræve bompenge og reducere bilisternes omkostninger, skriver det norske medie digi.no.

Ifølge mediet risikerer de norske bilister at betale den foreløbige regning på 130 mio. kr., men staten har indbragt sagen for retten fra 5. marts 2018, og går efter at få revet kontrakten med IBM i stykker.

"Der bliver også stillet krav om erstatning. Statens vejvæsen og IBM er - ikke overrasskende - uenige. Derfor bliver der en retsproces," siger Stein Ødegaard, der er projektleder på bompengesystemet med navnet Grindgut.

Kontrakten blev indgået i 2013, og ifølge digi.no begyndte alarmklokkerne allerede at ringe hos vejvæsenet efter få måneder. Alligevel gik der halvandet år, inden nogle greb ind. Statens vejvæsen mente, at den halvfærdige løsning var ubrugelig.

Hos IBM kaster man omvendt aben over til de offentlige myndigheder og fremhæver, at vejvæsenet selv er skyld i forsinkelserne.

"IBM er uenig med statens vejvæsen. De fremhæver sagen på den måde, som de mener er rigtig, og vi gør det modsatte," lyder det fra Otto Backer, pressekontakt i IBM, til digi.no.

Det norske it-firma BT Signaal lagde også billet ind på at udvikle it-systemet og fik tilkendt en erstatning på 25 mio. norske kr., fordi der var sket fejl i udbudsprojektet. De har fremhævet, at IBM ifølge deres beregniner har brugt over 200.000 timer på Grindgut, skriver digi.no.

Medie: IBM åbner cloud-center i Danmark.

Buffett sælger stor aktiepost i IBM 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs