ITWatch

Dataetik på dagsordenen til ny konference

Dansk IT går sammen med Dataethics for at sætte fokus på datasikkerhed og privacy til en ny europæisk konference om dataetik.

Foto: Colourbox

Data står øverst på dagsordenen i mange virksomheder. Derfor er det vigtigt at gøre sig sine overvejelser om, hvordan man som selskab håndterer data og ikke mindst sikkerheden, når det kommer til spørgsmål om etik, innovation, datadeling og produktion.

Det er baggrunden for en ny europæisk konference, som løber af stablen i København i slutningen af september. Dens officielle navn er European Data Ethics Forum 2017, og bag arrangementet står brancheorganisationen Dansk IT og Dataethics.

Blandt emnerne på dagsordenen er dataetik, kunstig intelligens, forbrugertendenser og den nye persondatalov, GDPR.

På konferencen taler bl.a. selskabet wire.com, en privat chat- og 'skype'-app, som delvist understøttes af Skype-grundlæggeren Janus Friis, samt producenten Purisme, der fremstiller bærbare computere med indbygget privatlivsbeskyttelse, oplyser Dansk IT i en pressemeddelelse.

Mere fra ITWatch

Klumme: Har corona skabt en ny guldalder for innovation?

Hvad kan vi lære af covid-19-pandemien, når det gælder virksomheders innovationskraft – og sammenhængen med bæredygtighed, diversitet, ledelse og måder at arbejde sammen på? Det forsøger Peter Juul Jørgensen fra Lenovo at svare på i denne klumme.

NNIT-topchef: Mine ambitioner er højere

Pär Fors’ første halve år som direktør i NNIT har været præget af flere udskiftninger i topledelsen og faldende indtægter. Den nye direktør er kun mildt tilfreds og forventer bedre resultater i den kommende tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs