ITWatch

Datavagthund: Techgiganter slipper for nemt fra overtrædelser af dataregler

EU-landene er for dårlige til at forfølge overtrædelse af persondata. Databeskyttelsen af privatlivets fred bør rykkes ind under EU, lyder det fra europæisk datatilsynsmand.

Foto: Colourbox

Det halter med håndhævelsen af reglerne for databeskyttelse – især over for de globale techselskaber, lyder det fra den europæiske datatilsynsmand, Wojciech Wiewiorowski.

Det skriver Berlingske med henvisning til det internationale nyhedsbureau Reuters.

Sagsbehandlingen går for langsomt, og her retter kritikken sig særligt mod det irske datatilsyn, hvor sager mod Google, Facebook, Apple, Microsoft og Twitter trækker ud, og derfor bør håndhævelsen af GDPR-regler blive rykket over i fælleseuropæisk regi, mener Wojciech Wiewiorowski.

”På et tidspunkt bliver en tværeuropæisk databeskyttelseshåndhævelse et nødvendigt skridt for at sikre reel og konsistent beskyttelse på højt niveau af fundamentale rettigheder til databeskyttelse og privatlivets fred i hele EU,” sagde Wojciech Wiewiorowski.

Datatilsynet vil granske fejl hos SAS

Datatilsynet sætter to offentlige myndigheders cloud-brug under luppen

Mere fra ITWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Kiloo viser igen ustadigt regnskab

Den danske spiludvikler Kiloo har gennem de seneste år fremvist svingende bruttofortjeneste. I 2021 er der med afskrivninger et stort fald på bundlinjen, der dog stadig er i plus.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs