ITWatch

Amazon sælger obligationer til at finansiere gæld og aktietilbagekøb

Et lukrativt lånemarked får amazon til at sælge obligationer til aktietilbagekøb og refinansiering af gæld, skriver Bloomberg News.

Foto: Pascal Rossignol/Reuters/Ritzau Scanpix

Amerikanske Amazon lægger op til at sælge obligationer, der skal bruges til at refinansiere gæld og købe aktier tilbage.

Det skriver Bloomberg News.

Det er det nuværende lukrative marked med lave låneomkostninger, der har fået selskabet til at gå i den retning.

Ifølge Bloomberg News har flere selskaber i den seneste tid udnyttet det vidtåbne obligationsmarked til at hente billige lån, også selvom de slet ikke har behov for det, og det samme gælder for Amazon.

Amazon har senest leveret en rekordhøj indtjening på 15,79 dollar per aktie og en omsætning på 108,5 mio. dollar, hvilket var en stigning på 44 pct. og markant over analytikernes estimater.

"Indtjeningen fra mandagens udbud skal bruges til generelle virksomhedsformål, hvilket også kan inkludere opkøb og kapital til drift. Den to-årige obligation bliver rettet mod udvalgte grønne eller sociale projekter, som kan inkludere bæredygtig transport, vedvarende energi eller bæredygtigt byggeri," fremgår det af obligationsdokumenter ifølge Bloomberg.

Mere fra ITWatch

Dansk landechef for Oracle stopper

Det bliver et ryk opad for den danske landechef for Oracle, der fremover skal fokusere på østeuropa. Ingrid Mjøen har været hos Oracle i Danmark i små 17 år.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs