ITWatch

Medie: Vestager klar med plan for datadeling

Et lækket udspil viser, at EU er klar til at gøre det muligt for virksomheder at dele data med hinanden. Det skriver Børsen.

Foto: JOHANNA GERON/REUTERS / X07006

Med en investering på 7,5 mia. kr. vil EU-Kommissionen opbygge et såkaldt fælles europæisk datarum, så virksomheder og myndigheder kan dele data med hinanden, skriver Børsen.

Avisen har fået fingrene i kommissionens datastrategi, der bliver præsenteret om nogle uger, og her fremgår det, at man vil udvide den frie adgang til den offentlige sektors data, mens det er uklart, om datadelingen bliver et lovkrav eller en mulighed for virksomhederne.

Ifølge DI-direktør Lars Frelle-Petersen er der behov for, at Europa melder sig ind i kampen, når det gælder data og kunstig intelligens:

"Alle virksomheder, store som små, har behov for at arbejde med data, men det er svært i Europa i øjeblikket, fordi adgangen er så fragmenteret og besværlig," siger han til Børsen.

Erhvervsorganisationer vil forlænge ambassadørpost i Silicon Valley

Dansk Digital Europe-generalsekretær efterspørger mere politisk initiativ 

Mere fra ITWatch

TDC-netværk kører igen

Et længerevarende nedbrud lammede torsdag kunder på TDC Nets mobilnetværk - samt kunder fra andre teleselskaber, der ikke kunne komme i kontakt med TDC-kunder. Nu fungerer det igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs