ITWatch

Brancheorganisation: Danmark vil fremover mangle datacenterspecialister

Den danske datacenterindustri har stort potentiale, men man risikerer, at der ikke er folk nok, lyder det fra brancheorganisation.

Colourbox
Foto: Colourbox

Danmark kommer fremover til at mangle datacenterspecialister, og derfor bør de unge få øjnene op for faget og vælge en uddannelse inden for teknologi og it.

Det skriver Tina Schou, der er salgsdirektør for it hos Schneider Electric og næstformand i brancheorganisationen Datacenter Industrien, i et debatindlæg i Børsen.

Ifølge Tina Schou har Danmark mange fordele, når det gælder den internationale konkurrence på datacentermarkedet – ikke mindst at Danmark er "verdensmestre i grøn energi og eksperter i vindmølleenergi og dermed det bedste bud på at finde en bæredygtig måde at drive datacentre på," lyder det.

"For fremtidens datacentre skal naturligvis være drevet af grøn energi. Det er her, jeg mener, der er behov for et opråb til Danmarks ungdom. For vi har brug for, at de yngre generationer får øje på mulighederne i at kaste sig over uddannelser af teknisk karakter, som kvalificerer dem til at drive fremtidens datacentre i Danmark," skriver Tina Schou.

Hun peger i øvrigt også på, at datacenterindustrien fremover kan bidrage med ligeså meget vækst og ligeså mange arbejdspladser, som vindenergiindustrien har gjort.

Microsoft: Vi konkurrerer på funktioner i skyen – ikke grøn energi

Google om kæmpe energiforbrug: "Vi har brug for en global indsats"

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger