ITWatch

Amazon møder kritik fra investorer over ansigtsgenkendelsessoftware

Amazon får kritik for ny software, skriver The New York Times.

Amazon kritiseres af sine investorer over salget af selskabets software til ansigtsgenkendelse, Amazon Rekognition.

Det skriver The New York Times.

Som en del af detailgigantens generalforsamling onsdag vil selskabets investorer stemme om, hvorvidt Amazons forsøg på at sælge sin ansigtsgenkendelsessoftware er i uoverensstemmelse med borgerrettighederne, og dermed kan skade Amazons omdømme og overskud.

Amazons aktionærer er forud for generalforsamlingen kommet med to forslag til Amazons fremtidige salg af ansigtsgenkendelsessoftware.

Det ene forslag har til formål at forbyde salg af Amazon Rekognition til statslige myndigheder, med mindre selskabets bestyrelse kan konkludere, at softwaren ikke er i uoverensstemmelse med menneskerettighederne.

Det andet forslag efterspørger, at Amazon laver en uafhængig undersøgelse for at afgøre, om softwaren bryder med borger-, menneskeheds- og privatlivsrettigheder, samt om den kan skade Amazons indtægt.

"Udstyret, som Amazon har udviklet og forsøgt at sprede, virker ikke for os som om, at det er i alles bedste interesse," siger Pat Mahoney, der er medlem af det religiøse fællesskab og investor i Amazon Sisters of St. Joseph, til The New York Times.

"Ansigtsgenkendelse over alt vil få alle til at leve i en politistat," siger hun.

Forslagene er ikke bindende, hvilket i sidste ende betyder, at Amazon ikke er tvunget til at efterleve investorernes ønsker.

Verizon ser topchefer som næste angrebsmål for cyberkriminelle

Cyberchefen er vendt hjem for at trække stikket ud

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger