ITWatch

Facebook anker sag om overvågning af brugeres adfærd i Belgien

Facebook blev sidste år dømt i sag om ulovlig indsamling af data om brugere og ikke-brugere af det sociale medie. Selskabet har anket sagen, der kommer for domstol i denne uge.

Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew/Arkiv
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

En belgiske domstol beordrede sidste år Facebook til at stoppe indsamlingen af data om brugere og ikke-brugere af det sociale medie, da overvågningen skete uden deres samtykke. Den dom ankede det amerikanske selskab, og nu kommer sagen atter for retten i Belgien.

Det skriver Berlingske med henvisning til nyhedsbureauet Bloomberg.

Sagen blev i første omgang rejst af det belgiske datatilsyn, der mente, at Facebook overtræder borgernes ret til privatliv gennem indsamling af data.

"Facebook bruger disse oplysninger til at udarbejde en profil over folks søgevaner og anvender denne profil til at vise målrettede annoncer som annoncer for produkter og tjenester fra kommercielle virksomheder, beskeder fra politiske partier m.m.," skriver det belgiske datatilsyn ifølge Berlingske.

I forbindelse med dommen sidste år fastslog retten, at Facebook skulle betale dagbøder på 250.000 euro, såfremt selskabet ikke efterlevede afgørelsen.

Facebook-CEO: Der er brug for nye regler på internettet

Facebook strammer krav til politiske reklamer før EP-valg

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger