ITWatch

Google bekræfter søgeprojekt tilpasset kinesisk censur

Under en høring i Senatet i USA bekræftede Googles chef for privatliv, at tjenesten arbejder på et projekt under kodenavnet "Dragonfly" med henblik på specialudviklede søgeværktøjer.

Foto: Ritzau Scanpix/Marcio Jose Sanchez

En ledende Google-medarbejder har for første gang bekræftet koncernens ”Project Dragonfly”, der skal udvikle nye søgeværktøjer tilpasset den kinesiske regerings censurkrav.

Det skriver Financial Times.

Under en høring i Senatet onsdag bekræftede Keith Enright, Googles chef for privatliv, at projektet, der går under kodenavnet "Dragonfly", eksisterer, men at Google "ikke er tæt på at lancere et søgeredskab i Kina".

Siden nyhedsmediet The Intercept i sidste måned løftede sløret for Googles planer om at relancere en søgemaskine i Kina, har selskabet mødt bekymringer - både fra internt og eksternt hold - for krænkelser af privatlivet. Blandt andet har hundredvis af ansatte hos moderselskabet, Alphabet, protesteret over risikoen for, at Google vil give de kinesiske myndigheder adgang til personlige data.

Ifølge Keith Enright vil en eventuel relancering i Kina overholde selskabets "værdier for privatliv og databeskyttelse".

Google var fra 2006-2010 tilgængelig i en censureret version i Kina. Det er endnu ikke sikkert, at de kinesiske myndigheder vil give søgegiganten tilladelse til at lancere et nyt søgeværktøj.

/ritzau/FINANS

Mere fra ITWatch

Visma køber dansk lagerstyringssystem

Den norske koncern køber igen op og får denne gang danske Rackbeat, der udvikler et lagerstyringssystem målrettet små og mellemstore virksomheder, i stald.

Venturefond: Tech-markedet svømmer i kapital og mere er på vej

Det heftige aktivitetsniveau blandt investorer i de danske tech-selskaber har presset værdiansættelserne kraftigt opad, og der er risiko for, at nogle får funding, de ikke er klar til at få.  Det stiller høje krav til venturefondene, forklarer partner i Preseeds nye privatfinansierede tech-fond.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs