ITWatch

Big data og robotter er blevet en del af hverdagen i dansk erhvervsliv

Hver anden danske virksomhed bruger avanceret teknologi som robotter, forbundne sensorer og big data, viser nye tal.

/ritzau/Peter Hove Olesen
Foto: /ritzau/Peter Hove Olesen

De danske virksomheder bruger i høj grad avanceret teknologi som satellitnavigation og robotter. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Tallene viser, at mere end hver anden danske virksomhed, 54 pct., bruger de nye teknologier.

"Den mest udbredte teknologi er internetforbundne sensorer, som anvendes af hver tredje virksomhed."

"Teknologien bruges for eksempel i vareproduktionen eller til overvågning. 16 pct. af virksomhederne bruger satellitbaserede tjenester, som omfatter brugen af signaler fra satellitter, eksempelvis."

"Big data analyseres i 14 pct. af virksomhederne, og 10 pct. anvender service- eller industrirobotter," skriver Danmarks Statistik om sin undersøgelse.

Markante forskelle på selskaber

Tallene er del af rapporten "It-anvendelse i virksomheder", hvor Danmarks Statistik i foråret har spurt omkring 4.000 selskaber, hvordan de bruger teknologi.

Undersøgelsen viser markante forskelle på, hvilke selskaber der bruger de nye teknologier. De største bruger dem klart mest, ikke mindst når det kommer til robotter.

"Der er stor forskel på anvendelsen af robotter mellem små og store virksomheder inden for industri."

"Mens der er industrirobotter i 30 pct. af alle virksomheder i denne branche, så er andelen 22 pct. blandt små virksomheder med 10-49 ansatte og hele 65 pct. blandt de største virksomheder med mindst 250 ansatte," skriver Danmarks Statistik.

Set over en bred kam bruger 87 pct. af store virksomheder de nye teknologier, mens tallet for små virksomheder er på 50 pct.

"3D-print og kunstig intelligens er de mindst udbredte af de teknologier, der indgik i undersøgelsen. De anvendes kun af hver tyvende virksomhed," noterer Danmarks Statistik sig i undersøgelsen.

/ritzau/

Kendt navn trak millioner til robotter i Odense

Næsten hver tredje produktionsvirksomhed vil 3D-printe i metal

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger