ITWatch

Norsk skoleelev finder stor hul i datasikkerheden

En skoleelev i Norge har afsløret et stort hul i sikkerheden hos en skole, der blotlagde 35.000 personfølsomme data, skriver Version2.

Foto: Colourbox

Personfølsomme data for 35.000 elever og lærere har ligget frit fremme som følge af et sikkerhedshul i det norske skolesystem.

Det skriver Version2.

En skoleelev har opdaget lækken, hvor han fandt en skjult mappe med en lagret fil, som indeholdt brugeroplysninger på alle skolens elever.

Mediet skriver, at eleven uden held advarede om lækken. Men uden held, for han har fundet den samme fil flere gange siden.

"I frustration over, at skolen ikke havde gjort noget ved problemet, loggede eleven ind på en brugeradmin og sendte en e-mail til kommunen. Ifølge NRK er der tale om en e-mail med latterliggørende kommentarer om sikkerheden IT-systemet," skriver Version2.

"Det ser ud til, at en skoleelev i Bergen har fundet et sikkerhedshul i systemet og advaret om det. Da der ikke blev handlet på hans advarsel, valgte han at logge sig på en brugeradministrator for at sende et signal ud," siger Frode Karlsen, som er politiinspektør og sektionsleder ved Efterforskning af Økonomi-, Miljø- og Arbejdsmarkedskriminalitet i Vest Politidistrikt til Version2, der citerer NRK.

Mangedobling af sager i Datatilsynet: Vi er udfordret  

Dreng hacker Apple og snupper 90 gb data 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs