ITWatch

Dansk robotfirma mere end fordobler produktionen

Der er fart på efterspørgslen på markrobotter fra det danske firma Farmdroid. Derfor skal produktionen op i gear, påpeger medejer.

Fra venstre: Jens Vest Warming, medstifter og teknisk direktør, Peter Førby-Madsen, direktør for udvikling, og Kristian Vest Warming, medstifter og chef for markrobotter. | Foto: PR-foto

Det er en tilsyneladende eftertragtet markrobot, producenten Farmdroid i løbet af de seneste år har skabt.

I hvert fald skal robotfirmaet nu til at opjustere produktionen markant, da tandhjulene skal til at køre mere en dobbelt så hurtigt, fordi fabrikken i Vejen skal producere 25 robotter om ugen.

Det skriver Landbrugsavisen, hvor medejer af Farmdroid, Kristian Warming, påpeger, hvorfor markrobotten er blevet eftertragtet.

"Den er billig i indkøb, og den erstatter arbejde, der ellers kun kan udføres manuelt. Vi har set tilbagebetalingstider på ned til to år for en robot. Hos en tysk producent af økologiske grøntsager har robotten reduceret arbejdet fra 300 arbejdstimer pr. hektar til 20 arbejdstimer pr. hektar," fortæller Kristian Warming til Landbrugsavisen.

På blot tre år er den danske robotvirksomhed Farmdroid gået fra at være et lille foretagende i en hal i Sydjylland til at eksportere solcelledrevne markrobotter til lande i Europa og Nordamerika. Nu har virksomheden desuden landet sit første overskud nogensinde.

Det viser Farmdroids regnskab for 2020.

Her fremgår det, at Vejen-virksomheden landede et overskud på 1,2 mio. kr. mod et minus på 0,6 mio. kr. i 2019. I samme periode seksdoblede Farmdroid bruttofortjenesten fra 1,3 til 7,7 mio. kr.

Farmdroids adm. direktør Renè Jannick Jørgensen, er stærkt tilfreds med resultatet. Flere faktorer - både interne og eksterne - har ifølge ham spillet en rolle i løbet af regnskabsåret. Det fortalte han til AgriWatch i slutningen af juni.

"Vi har sendt vores anden generation af robotterne på gaden og gik sidste år ind i det europæiske marked, hvor vi leverede de første robotter. Det er fremgang uden for Danmark, der bærer væksten – særligt i Tyskland, som er vores største marked," fortalte han.

I dag kører Farmdroid-robotterne ifølge Renè Jannick Jørgensen rundt i over 10 lande, og 80 pct. af omsætningen hentes i udlandet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Kendt robotinvestor står bag milliardsucces: Nu spår han en robotrevolution i landbruget 

Pengestærke robotiværksættere investerer tid og penge i at jagte nyt robotguld 

Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs