ITWatch

De er rykket ind på kaffebarer, hoteller og hospitaler: Nu skal robotterne redde klimaet

To danske topchefer udpeger robotter og digitalisering som en afgørende nøgle til den grønne omstilling. En dansk robot til sortering af grisetarme viser vejen.

Der har kostet 7 mio. kr., søvnløse nætter og mange forsøg at udvikle Jan Pedersen maskine, som nu er klar til at blive solgt. | Foto: Peter Høyer/Watch Medier

I en slags showroom i Nyborg står der en spritny danskudviklet tarmsorteringsrobot. Ja, den er god nok. En robot, der kan måle og sortere grisetarme, inden de skal bruges til grillpølser og medister.

Det kunne måske lyde som en Georg Gearløs-opfindelse i den mere kuriøse afdeling, men rent faktisk kan robotten gøre op med en dybt klimaskadelig arbejdsproces, som i dag er udbredt blandt en stor del af verdens slagterier.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ITWatch

Vækstfondens topchef stopper

Vækstfondens adm. direktør Rolf Kjærgaard har meddelt, at han ønsker at fratræde sin stilling. Det sker i forbindelse med, at Vækstfonden fra nytår bliver en del af den nye Danmarks Eksport- og Investeringsfond. Han har sidste arbejdsdag 10. oktober.

Amerikanske Armis vil være kundernes førstevalg herhjemme

Danske Lars Hermind står i spidsen for amerikanske Armis’ indtog i Nordeuropa. Han forventer at lande en tocifret millionomsætning i 2022, og ambitionerne lyder på en fordobling næste år, hvor medarbejderskaren også skal vokse betragteligt.

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs