ITWatch

Danfoss bruger en million på at komme tættere på den odenseanske robotklynge

Et sponsorat på 1 mio. kr. fra Bitten & Mads Clausens Fond til Odense Robotics er første led i at etablere en satellit-klynge til den odenseanske robotsektor.

Danfoss' bestyrelsesformand og arvtager, Jørgen Mads Clausen, har længe kigget over sundet mellem Als og Fyn, fordi han har en ambition om at skabe et Digital Valley i Syddanmark. | Foto: Joachim Ladefoged/ERH

Danfoss ser store muligheder i robotteknologi og bliver derfor den første industrisponsor for Odense Robotics, skriver Finans.

Konkret skyder Danfoss 1 mio. kr. i robotklyngen gennem Bitten & Mads Clausens Fond. Målet er at styrke det direkte samarbejde mellem Danfoss og robotselskaberne samt at understøtte arbejdet mod at etablere en regional hub i Sønderjylland.

"Vi er jo det, man kan kalde en avanceret slutbruger af robotteknologi. Derfor vil vi gerne være på forkant med udviklingen ved at styrke de lokale kompetencer," forklarer Jakob Fredsted, senior vice president hos Danfoss Drives, til Finans.

Universal Robots varsler overskud

Kinesere forsøgte at købe danske robot-guldæg 

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs