ITWatch

Teknologisk Institut tester terrængående robot

Den første firbenede robot er kommet til Danmark, hvor Teknologisk Institut tester den terrængående robot i blandt andet beredskabssituationer.

Foto: PR

Teknologisk Institut er gået i gang med at teste en firbenet robot, der skal udbrede brugen af robotter til nye brancher.

Fordelen ved robotten er, at den ikke behøver fuldkommen plane overflader for at bevæge sig rundt, siger centerchef ved Teknologisk Institut, Kurt Nielsen.

"I modsætning til de rullende robotter på hjul, som vi hidtil har set, så kan Spot med sine fire ben bevæge sig rundt på steder, hvor andre robotter ikke kan komme. Spot kan for eksempel bevæge sig rundt på meget ujævnt terræn, gå på trapper og begive sig ind i små rum," siger han.

Det kan give mulighed for at indføre robotteknologi i brancher, som ikke gør brug af det i dag.

"Det kan være at udnytte robotterne, hvor mennesker udfører nedslidende eller gentagne opgaver, eller hvor det ligefrem er farligt for mennesker at bevæge sig. Det er dét potentiale, vi gerne vil teste og demonstrere, og hvor vi skal finde ud af, hvor den kan skabe mest værdi," siger Kurt Nielsen.

Robotten går under navnet Spot og er udviklet af det amerikanske firma Boston Dynamics. Teknologisk Institut er ved at bygge videre på robotten for at give den flere funktioner. Den kan bære 14 kilo og samtidig bevæge sig med 1,6 meter i sekundet.

Teknologisk Institut tester som noget af det første robottens potentiale i brandsituationer. Det skal testes om man i stedet for at sende en brandmand ind i en bygning for at se, om en brand er slukket og bygningen er sikker, kan sende Spot ind. Hvis det lader sig gøre, vil det spare beredskabet for store risici, siger operativ chef ved Trekant Brand i meddelelsen.

"Når man er i vores branche, er der mange risici. Vi sender jo vores medarbejdere ind steder, hvor andre mennesker normalt løber ud eller væk fra. Så hvis vi kan få robotter til at gøre det risikofyldte arbejde i stedet for os, så er det i den grad værd at afsøge muligheden," siger han.

Det næste år vil Teknologisk Institut undersøge mulighederne med den firbenede robot.

Dansk investor-event med fokus på robotindustrien rykker til München

Direktør må indstille sig på mindre vækst efter coronakrisen

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger