ITWatch

Danske desinfektionsrobotter skal bekæmpe coronavirus i Kina

Odenseanske UVD Robots indgår aftale med kinesiske hospitaler, der vil bruge danske robotter til begrænse spredningen af coronavirus.

Adm. direktør for UVD Robots, Per Juul Nielsen (tv.), Su Yan, der er CEO i Sunay Healthcare Supply samt Claus Risager, bestyrelsesformand i UVD Robots, underskrev onsdag en aftale om levering af danske desinfektionsrobotter til Kina. | Foto: UVD Robots/PR

Allerede i denne uge sender danske UVD Robots de første desinfektionsrobotter afsted til Kina. Det sker som led i en aftale med Sunay Healthcare Supply, der er leverandør til mere end 2000 kinesiske hospitaler.

Det oplyser det danske robotselskab i en pressemeddelelse.

UVD Robots har hjemme i Odense og er et datterselskab til Blue Ocean Robotics. Selskabets desinfektionsrobotter er udviklet som et samarbejde mellem Odense Universitetshospital og Blue Ocean Robotics.

De selvkørende robotter desinficerer patientstuer ved hjælp af en automatiseret løsning.

"Vi har screenet verdensmarkedet for de bedste teknologier til at bekæmpe coronavirussen, og vi finder at den danske UVD-robot er de andre teknologier overlegen. Vi er glade for på meget kort tid at have indgået en forhandleraftale om enerettigheder til at levere UVD-robotterne i Kina. Begge parter har arbejdet intenst på at få igangsat leverancer af robotter til kinesiske hospitaler," udtaler adm. direktør i Sunay Healthcare Supply, Su Yan, i meddelelsen.

De danske robotter kan ved hjælp af ultraviolet lys fjerne stort set alle luftbårne vira og bakterier på overfladerne i et lokale.

Udviklingen af løsningen begyndte i 2014 for at nedbringe antallet af infektioner på danske hospitaler. I 2018 kom de første robotter på markedet.

"Det er en enorm stor tilfredsstillelse for vores medarbejdere, ledelse og ejerkreds, at vores UVD-robot nu for alvor viser sit værd ved at bidrage til at løse et af tidens største problemer, nemlig at hindre smittespredning af bakterier og virus, herunder også aktuelt coronavirus. Vi glæder os over, at vores UVD-robot redder menneskeliv hver dag ude på hospitalerne," udtaler Claus Risager, der er adm. direktør i Blue Ocean Robotics og bestyrelsesformand i UVD Robots, i meddelelsen.

Ny robot-direktør: "Jeg elsker at arbejde med mennesker, der vil og kan noget særligt" 

Efter robotinvestering på kvart milliard: "Det her kan blive lige så stort som vindmøllerne" 

Mere fra ITWatch

Det "skræmmende" spionvåben Pegasus får Folketinget til at øge beskyttelsen

Fremmede magter har overvåget telefonerne hos toppolitikere og magtkritiske journalister ud over Europa. I Danmark advarer PET om, at ”visse politikere og embedsmænd er prioriterede mål” for aflytning, og Folketinget vil nu beskytte danske politikere mod et bestemt overvågningsprogram. Europa-Parlamentet er allerede gået i gang.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs